Koor

Het koor heeft momenteel 52 leden. We zingen 4-stemmig en het koor bestaat uit 24 sopranen, 14 alten, 6 tenoren en 8 bassen. We zingen van bladmuziek die op de repetities wordt uitgedeeld. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, wel makkelijk. Moeilijke partijen worden door de dirigent ingezongen, zodat u thuis kunt oefenen.

De Stem des Volks Utrecht is een vereniging met een klein bestuur van 3 leden. Zij worden ondersteund door verschillende werkgroepen, waarin actieve leden zich inzetten voor verschillende werkzaamheden. Zo zijn er werkgroepen muziekkeuze, kleding, publiciteit en – heel belangrijk – de groep die zorgt dat bij iedere repetitieavond de stoelen, de bladmuziek en de koffie en thee klaarstaan.
Ieder jaar houden we een ledenvergadering waarop het afgelopen jaar geëvalueerd wordt en nieuwe plannen besproken worden.

Bestuur

Enny Burmanjer, voorzitter

Marianne Poot, penningmeester

Ries Adriaansen, secretaris

Dirigent

Paul Krijnen is al meer dan 25 jaar dirigent van ons koor. Na zijn studie Politieke Wetenschappen aan de UVA  koos hij toch voor de muziek en volgde verschillende studies voor piano en koordirectie.
Hij is dirigent van verschillende koren in Utrecht en werkt graag mee aan speciale zangprojecten.
In 2017 ontving hij tijdens het festival van het Nederlandse lied van burgemeester Van Zanen de Speld van de stad Utrecht voor zijn bijdrage aan de koorcultuur in de stad.

Tijdens de repetities begeleidt de dirigent ons op de piano; bij de uitvoering werkt hij vaak samen met pianist Arthur Bouma.

 

Donateur

Als u ons wilt steunen zonder zelf mee te zingen, wordt dan “Vriend van De Stem”:

Vriend bent u al voor € 10,- per jaar. U ontvangt dan onze nieuwsbrief, waarin we u op de hoogte houden van onze optredens en andere wetenswaardigheden.

Goede Vriend bent u voor € 15,- per jaar. Naast het sturen van onze nieuwsbrief nodigen we u 1 x per jaar uit voor het bijwonen van een generale repetitie en reserveren we voor u mooie plaatsen tijdens onze uitvoeringen.

Beste Vriend bent u voor € 25,- per jaar. U ontvangt natuurlijk ook onze nieuwsbrief en een uitnodiging voor het bijwonen van een generale repetitie, bovendien ontvangt u 25 % korting op de toegangsprijs van onze uitvoeringen. Daarnaast ontvangt u een uitnodiging voor de feestelijke afsluiting van het jaar waarbij u, onder het genot van een hapje en een drankje, kunt kennismaken met alle koorleden.

U kunt donateur worden door op het contactformulier te laten weten of u Vriend, Goede Vriend of Beste Vriend wilt worden.
De penningmeester laat u dan weten hoe u het geld kunt overmaken.

Reacties zijn gesloten.